Beach Handball Dames bereiken de halve finale op het WK

Beach Handball Dames bereiken de halve finale op het WK

De Beach Handball Dames hebben de halve finale bereikt op het WK Beach Handball in Pingtan (China). Na twee belangrijke zeges in de Main Round op Brazilië en Griekenland, plaatste Oranje zich door voor de kwartfinales. Daar kwam het Portugal tegen, dat in twee sets aan de kant gezet werd. Zo speelt de ploeg van Peter Portengen aan het begin van de avond de halve finale. 

De eerste set werd overtuigend gewonnen met 28-18, in de tweede set kwam Portugal ook niet dichterbij dan 24-20. De dekking van Oranje stond zeer sterk en ook de aanval was zeer scherp. Topschutters Anna Buter en Meike Kruijer waren samen goed voor maar liefst 32 punten. 

Om 18.30 uur (12.30 Nederlandste tijd) spelen de Beach Handball Dames de halve finale op het centre court tegen Argentinië. De andere halve finale gaat tussen Denemarken en Duitsland. De wedstrijd is live te zien op Viaplay.