De Dames U20 groepswinnaar poulefase WK

De Dames U20 groepswinnaar poulefase WK

De Dames U20 winnen van Roemenië in de laatste wedstrijd van de poulefase op het WK in Skopje, Macedonië.

Roemenië begon sterk en domineerde het spel aan het begin van de wedstrijd, waardoor Nederland tegen een 5-10 achterstand aankeek. Vlak voor rust schakelde Nederland een tandje bij en wist het met twee doelpunten verschil de voorsprong te pakken. Ruststand: 16-14.

In de tweede helft vlogen de handbaldames uit de startblokken. Na uitstekende reddingen van keepster Bianca Schanssema pakten de dames een voorsprong van vijf doelpunten. Nederland domineerde de tweede helft en behaalde daarmee de derde opeenvolgende overwinning (29-26). De dames eindigen dankzij deze overwinning als eerste in de poule en zijn daarmee groepswinnaar. 

Zondag 23 juni spelen de Dames U20 om 16:15 uur de eerste wedstrijd van de Main Round tegen Egypte. Het duel is live te zien op Viaplay.