Dames U20 naar kwartfinale op WK

Dames U20 naar kwartfinale op WK

De Dames U20 hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op het WK in Skopje, Noord-Macedonië. Door de winst van afgelopen zondag op Egypte (20-17) en de winst van Zwitserland op Roemenië (27-26) waren de dames zondag al zeker van een plek in de kwartfinale. Dinsdag 25 juni stond nog wel een laatste wedstrijd in de Main Round op het programma tegen Zwitserland. 

Wedstrijd tegen Zwitserland
Nederland startte de wedstrijd erg sterk met een snelle 5-1 voorsprong. Zwitserland kwam daarna terug tot 6-5 en liep het de rest van de wedstrijd gelijk op. Door het sterke optreden in de tweede helft van Nikki van der Vorst en Jalisha Loy, die werd verkozen als Player of the Match, winnen de dames met 31-29 en mogen ze zich ‘weer’ groepswinnaar noemen. Eerder dit WK werd er in de poulefase van Iran (34-11), Brazilië (32-19) en Roemenië (26-29) gewonnen. Omdat Nederland bovenaan is geëindigd in Main Round I spelen zij de kwartfinale tegen de nummer twee van Main Round III. Dat is Frankrijk of Zweden. Bij winst komt een medaille steeds dichterbij.  

Kwartfinale
Op donderdag 27 juni wordt om 18:00 uur tegen Zweden gespeeld. Het duel wordt live uitgezonden op Viaplay.