Dames U20 plaatsen zich voor halve finale WK

Dames U20 plaatsen zich voor halve finale WK

De Dames U20 hebben de halve finale bereikt na een overwinning op Zweden (25-21) op het WK in Skopje, Noord-Macedonië.

In de eerste tien minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar daarna begon Nederland de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Bianca Schanssema gingen de dames met zes doelpunten verschil de rust in (14-8).
 
Aan het begin van de tweede helft wisten de Zweden tot minuut 38 Nederland van scoren te weerhouden. Het gat werd door de Scandinaviërs verkleind naar vier doelpunten verschil. De Nederlandse dames hielden echter hun voorsprong vast en verzekerden zich daarmee van een plek in de halve finale.
 
Vrijdag 28 juni wordt om 18:00 uur tegen Hongarije gestreden om een plek in de finale.