Hongarije in tweede helft te sterk voor Dames U20

Hongarije in tweede helft te sterk voor Dames U20

Skopje 28 juni 2024 – In de halve finale tegen Hongarije reden de Dames U20 het net niet tegen regerend Europees kampioen Hongarije. Bij rust stond Nederland nog voor met 15-12, in de tweede helft poetste Hongarije de achterstand weg: 24-28. Zondag speelt Dames U20 de wedstrijd voor plek 3.

Nederland opende de score aan de hand van hoekspeelster Donna Bakker. Al vroeg liep middenblok verdedigster Romée Maarschalkerweerd tegen een twee minuten tijdstraf aan. Twee rake afstandsschoten van Alieke van Maurik zorgde voor een minimale voorsprong: 4-3. Doelpunten volgden elkaar op, en beide landen kwamen niet los van elkaar. Dit resulteerde in een gelijke stand van 10-10 na twintig minuten spelen.

De Nederlandse dames trapte vervolgens even het gaspedaal in. Onder leiding van Judith van der Helm (tweemaal), Alieke van Maurik en Donna Bakker sloeg Nederland een gaatje van drie. In de dekking begon het ook steeds beter de draaien, mede door fraai keeperswerk van Bianca Schanssema. Met haar tweede rake zevenmeter zorgde aanvoerster Loïs van Vliet voor de ruststand: 15-12.

Hongarije startte in de tweede helft sterker en verkleinde de marge naar één doelpunt. Nederland toonde verkracht en twee doelpunten van Jalisha Loy lietde 21-17 noteeren. In mum van tijd verdween de voorsprong, en boog Hongarije de achterstand om. Bij 22-25 greep Nederland naar een time-out om het moment te breken. Dit had niet het gewenste effect. Hongarije bleef grip op de wedstrijd houden, en won de wedstrijd uiteindelijk met 24-28. 

De Dames U20 maken zich zondag op voor de wedstrijd om plaats drie op het WK. De tegenstander is de verliezer uit de wedstrijd Frankrijk tegen Denemarken. Deze wedstrijd wordt zondag om 14.45 uur gespeeld.