PvB-beoordelaars gezocht!

PvB-beoordelaars gezocht!

Om cursisten van verschillende opleidingen hun examen (Proeve van Bekwaamheid) af te kunnen laten leggen, zijn er beoordelaars nodig. Dit geldt voor cursisten van opleidingen tot bijvoorbeeld trainer of scheidsrechter. Er wordt hard gewerkt om zoveel mogelijk leden de kans te geven om de gewenste opleiding te volgen. We merken dat dit zijn vruchten afwerpt, maar dat we nog een beetje achterlopen met het aantal beoordelaars dat hiervoor nodig is. Daarom zijn we nu op zoek naar leden die de opleiding tot PvB-beoordelaar willen volgen.

Tijdens de opleiding beoordelaar leer je hoe je trainers en/of scheidsrechters kunt beoordelen tijdens hun Proeve van Bekwaamheid. De beoordelaar treedt op aan het einde van het leertraject van de cursist. Met behulp van het toetsplan en de protocollen beoordeel je de prestaties van de cursist. Tijdens de opleiding leer je wat er precies bij de rol als beoordelaar komt kijken, hoe je het beste een positief en veilig klimaat kunt creëren in het startgesprek en praktijkinterview en hoe je zo objectief mogelijk kunt beoordelen.  

Praktische informatie over de opleiding

 • Twee fysieke theorie bijeenkomsten (locatie nog nader te bepalen):
  • Bijeenkomst 1 op zaterdag 18 januari 2025 van 13.00-16.00 uur.
  • Bijeenkomst 2 op zaterdag 19 april 2025 van 9.00-12.00 uur.
 • Een praktijkgedeelte waarin de cursist zijn/haar portfolio bijwerkt.
 • Een Proeve van Bekwaamheid (PvB).
 • Het NHV vindt het belangrijk om nieuwe beoordelaars op te leiden en daarom bieden we de opleiding kosteloos aan (wanneer de opleiding niet binnen één jaar na aanvang wordt afgerond, zal er €65,- in rekening worden gebracht).

Wat verwachten we van de cursisten

 • Je bent lid van het NHV.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je bent in het bezit van minimaal de opleiding Bondsscheidsrechter 3, Handbaltrainer 3 of een ALO-diploma.
 • Beschikbaarheid om cursisten te beoordelen bij een PvB op het niveau van verenigingsscheidsrechter, bondsscheidsrechter 3, handbaltrainer 2, handbaltrainer 3 en/of handbaltrainer 4 (afhankelijk van je eigen ervaring en diploma’s).
 • Afronding binnen één jaar na de start van de cursus.
 • Je bent akkoord met de opleidingsvoorwaarden.

Wat bieden wij als NHV

 • Het kosteloos volgen van de opleiding (mits binnen één jaar na aanvang van de opleiding afgerond).
 • Een vergoeding van minimaal €35,- (dit verschilt per opleiding) + reiskosten voor iedere PvB beoordeling na afronding van de opleiding.
 • Een kans om je door te ontwikkelen op zowel persoonlijk, zakelijk als handbal vlak.

Heb je interesse in deze mooie rol binnen de handbalsport, meld je dan aan via dit formulier. Wij hopen snel een aantal aanmeldingen te mogen ontvangen. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om het vervolg te bespreken. Heb je vragen over bovenstaande, stuur dan een mail naar opleidingen@handbal.nl.