TeamNL Handbaldames oefenen tegen Zweden ter voorbereiding op Spelen

TeamNL Handbaldames oefenen tegen Zweden ter voorbereiding op Spelen

De TeamNL Handbaldames zijn aan het tweede deel van de voorbereiding op de Olympische Spelen begonnen. Hiervoor zijn ze op maandag 1 juli naar Göteborg, Zweden afgereisd waar ze een trainingskamp afwerken.

Trainingskamp Zweden
In samenwerking met de Zweedse nationale ploeg bereidt Nederland zich in Göteborg een week lang voor op de Olympische Spelen. Op 5 juli om 18:05 uur zal er een oefenwedstrijd tussen beide landen plaatsvinden. Drie dagen later reist de ploeg van Per Johansson terug naar Nederland om daar het laatste deel van de voorbereiding voort te zetten.

Uitzwaaiwedstrijd
Op donderdag 18 juli spelen de TeamNL Handbaldames om 19:30 uur een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. In een uitverkocht Topsportcentrum in Rotterdam leggen beide ploegen de laatste hand aan hun voorbereiding voordat ze afreizen naar Parijs.

Olympische Spelen
Het Olympische toernooi gaat voor de handbalsters van start op donderdag 25 juni. De TeamNL Handbaldames zijn ingedeeld in groep B. In de poulefase treffen ze Angola, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije.

Speelschema
25 juli 11:00 uur                 Nederland – Angola
28 juli 21:00 uur                Frankrijk – Nederland
30 juli 14:00 uur                Nederland – Spanje
1 augustus 09:00 uur       Nederland – Brazilië
3 augustus 09:00 uur       Hongarije – Nederland