Vaar mee op de Sportboot tijdens de Pride Amsterdam

Vaar mee op de Sportboot tijdens de Pride Amsterdam

Van zaterdag 27 juli t/m zondag 4 augustus is de Pride Amsterdam met het thema TOGETHER. Bij Pride Amsterdam vieren we de boodschap van liefde voor onze dierbaren, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan, maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling.

Win 2 tickets!
Op zaterdag 3 augustus vindt de Canal Pride plaats, waar NOC*NSF en de sportbonden meevaren met de Sportboot. Namens het NHV kunnen wij hiervoor 2 tickets weggeven! Wil jij graag meevaren? Stuur een mail naar redactie@handbal.nl en vertel waarom en met wie jij graag wil meevaren tijdens de Canal Pride. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 17 juli.

Inclusie in de handbalsport
Inclusie in de handbalsport is essentieel voor een gezonde en veilige sportomgeving. Iedereen, ongeacht geaardheid, moet op een plezierige en veilige manier kunnen sporten. Een inclusieve handbalgemeenschap moedigt diversiteit aan, wat leidt tot innovatie en een bredere betrokkenheid bij de sport.

Meer lezen over inclusie in de sport? Lees dit artikel over Anne Veenendaal en haar LHBTIQ+ acceptatie in de hockey en daarbuiten.

Onze club is van iedereen
Het NHV en NOC*NSF vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de sport. Maar helaas is dat nog niet altijd zo: een deel van de sporters voelt zich niet thuis, of zelfs gediscrimineerd. Met de start van het project Onze Club Is Van Iedereen wil NOC*NSF hier samen met andere sportbonden verandering in brengen. 

Binnen Onze Club Is Van Iedereen kunnen 1500 sportclubs gratis gebruik maken van een trainingsprogramma op maat, om met elkaar de vraag “Hoe gaan we binnen de club met elkaar om?” te beantwoorden. Vrijwilligers en medewerkers van sportclubs krijgen hierdoor praktische handvatten. Deelnemen met jouw vereniging? Meld je aan door te mailen naar h.van.es@handbal.nl