Bij jeugdhandbal komen er veel vragen binnen over de spelvisie. Er zijn bij het jeugdhandbal veel volwassen mensen betrokken. Mensen afkomstig uit het handbal, maar ook veel ouders die zelf nooit hebben gehandbald. Beiden hebben één ding gemeen: ze hebben geen ervaring met het spelen volgens de huidige spelregels bij de jeugd. Regelmatig zijn er wedstrijden waarbij de ene tegenstander wel en de andere niet volgens de spelvisie speelt. Hierdoor ontstaat veel discussie op en om het veld en dat komt niet ten goede van het spelplezier van de jeugdspelers.

Bijeenkomsten spelvisie
Om de spelvisie verder toe te lichten en onduidelijkheden te voorkomen, verzorgt het NHV bijeenkomsten door het hele land. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt de spelvisie verder toegelicht aan iedereen die betrokken is bij het jeugdhandbal. We komen graag langs om duidelijkheid te scheppen zodat verwarring wordt voorkomen. De middag bestaat uit een informatief deel en een praktijk deel.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn voor trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, ouders of anderen die betrokken zijn bij het jeugdhandbal. 

Hoe kunnen we dit aanvragen bij onze vereniging?
De Spelvisie Workshop is opgenomen aan de servicelijst van het Nationaal Sportakkoord II. Dit betekend dat de kosten voor de Spelvisie Workshop niet door de vereniging worden betaald. Hoe dit in zijn werk gaat vind je hier uitgelegd.
Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, we helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar jeugdhandbal@handbal.nl zodat we er samen voor kunnen zorgen dat een Spelvisie Workshop wordt gerealiseerd. 

Meer informatie
Op onze website vind je ook veel informatie over de spelvisie. Wil je meer weten? Bekijk dan deze pagina over Jeugdhandbal. 

[/section]

Wil je meer informatie over jeugdhandbal?

Klik hier