Informatie verlengde competitie 2021-2022

Opnieuw inplannen niet gespeelde wedstrijden i.v.m. Corona

Overzicht niet gespeelde wedstrijden per vereniging

Per speelronde zullen de verenigingen vanuit de competitieleider een overzicht ontvangen van de niet gespeelde wedstrijden uit die de betreffende ronde. 
Wanneer je als vereniging een totaal overzicht van alle niet gespeelde wedstrijden wil ophalen, dan kan dat via de volgende twee opties:

  • Optie 1: Ga naar Sportlink Club onder Wedstrijdzaken > wedstrijden plannen > wedstrijdprogramma > tabblad seizoen > kolom wedstrijdstatus > gepland (met het gele icoontje V rechts boven in scherm kunnen kolommen toegevoegd of gewijzigd worden).
  • Optie 2: Klik hier en kijk dan onder programma > zoek club > > tabblad uitslagen. Je kunt ook de stappen in de volgende video volgen. 

Voor het opnieuw inplannen wordt onderscheid gemaakt tussen de wedstrijdsport en breedtesport zoals hieronder omschreven:

Opnieuw inplannen binnen de Breedtesport
Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. het kampioenschap in een poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd in onderling overleg willen inhalen, kan deze ingepland worden naar een datum voor de voorlaatste speelronde. Opties zijn om doordeweeks te spelen, inhaal weekenden te gebruiken of in een weekend te dubbelen (zaterdag+zondag spelen). De nieuwe speeldatum kan hier doorgegeven worden. Wanneer een wedstrijd in de breedtesport niet wordt ingehaald hoeft hier niets meer mee gedaan te worden en zijn er geen verdere acties nodig.

Opnieuw inplannen binnen de Wedstrijdsport
Met het uitvallen van veel wedstrijden is het voor sommige teams onmogelijk om alle wedstrijden in te halen. Voor deze teams zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot het annuleren van de wedstrijd. De deadline voor het doorgeven van de voorkeur van deze wedstrijden is uiterlijk woensdag 13 april. Wanneer blijkt dat er na deze datum vanuit de vereniging geen voorkeur is doorgegeven over een afgelaste wedstrijd, wordt de wedstrijd afgehandeld als definitief geannuleerd. De verenigingen kunnen niet op een later moment beslissen om de wedstrijd alsnog te spelen. Voor wedstrijden die in de komende weken uitvallen, geldt de deadline van 10 dagen.

Opties voor afgelaste wedstrijden

Optie 1: Beide teams willen de wedstrijd inhalen. In onderling overleg wordt de nieuwe datum bepaald. Opties zijn om doordeweeks te spelen, inhaal weekenden te gebruiken of in een weekend te dubbelen (zaterdag + zondag spelen). De thuisspelende vereniging dient de nieuwe speeldatum hier door te geven. Wedstrijden mogen niet naar een datum later dan de voorlaatste speelronde worden verplaatst in verband met het kampioenschap en promotie/degradatie voor het volgende seizoen. 

Optie 2: Beide teams willen de wedstrijd niet inhalen. Wanneer beide verenigingen overeenkomen dat een wedstrijd niet gespeeld wordt, kan de wedstrijd in onderling overleg definitief geannuleerd worden. Beide teams zien bij deze optie af van de punten die bij deze wedstrijd behaald kunnen worden. Let op: Voor deze regeling gelden de aanvullende voorwaarden, klik hier

Een definitieve annulering kan door de thuisspelende vereniging hier worden doorgegeven.

Optie 3: Beide teams willen de wedstrijd inhalen, maar kunnen niet tot een nieuwe datum komen. De thuisspelende vereniging dient dit formulier in te sturen. De competitieleiders zullen medio april bekijken of de wedstrijd van belang is voor de eindstand en wordt deze eventueel opnieuw vastgesteld. Alle aanvullende voorwaarden zijn hier terug te vinden.

Het formulier geschil kan door de thuisspelende vereniging hier ingediend worden.

Optie 4: Eén team wil de wedstrijd niet inhalen, maar het andere team wil wel graag spelen. Wanneer beide teams in onderling overleg niet tot een nieuwe datum komen en één van beide verenigingen wel wil spelen, verzoeken wij verenigingen waar een wedstrijd voor de stand noodzakelijk is om hun sportieve plicht na te komen en de wedstrijd te spelen. Zoals eerder aangegeven begrijpen wij ook dat dit in sommige gevallen echt niet mogelijk is.

Het team dat niet wil spelen kan op voorhand aangeven dat zij niet op gaan komen bij een eventueel in te halen wedstrijd. Het team dient dit door te geven door het formulier geschil in te zenden en bij opmerkingen op dit formulier aan te geven dat zij akkoord gaan met 10-0 verlies zonder boete. Alleen indien van belang voor de eindstand wordt de reglementaire 10-0 uitslag ingevoerd door ons i.v.m. niet opkomen.

De HandbalNL League en Eredivisie zijn uitgesloten om van bovenstaande regelingen gebruik te maken.

 

Verlengde zaalcompetitie voor breedtesport mag op veld gespeeld worden

Vanuit een aantal verenigingen zijn er reacties gekomen op het spelen van wedstrijden in de zaal gedurende de verlengde competitie. Een aantal verenigingen heeft aangegeven de voorkeur te hebben om de zaalwedstrijden op het veld te spelen i.p.v. in de zaal. Luisterend naar de argumenten en soms uitdagende situaties heeft het NHV besloten om dit in de breedtesport competities toe te staan. Hierbij zal om discussies en onduidelijkheid te voorkomen de thuisspelende vereniging leidend zijn. Wedstrijdsport mag niet op het veld gespeeld worden.

Alleen in de breedtesport is het toegestaan om speelrondes die vanuit de lockdown periode door zijn geschoven en waarmee de zaalcompetitie verlengd is, op het veld te spelen. Ook inhaalwedstrijden mogen gespeeld worden op het veld. Het betreft de wedstrijden vanaf de volgende data:

  • NW & ZW: Wedstrijden vanaf 2/3 april
  • NO & ZO: Wedstrijden vanaf 23/24 april

Thuisspelende vereniging is leidend

De thuisspelende vereniging is leidend. Het thuisteam bepaalt of de wedstrijd in de zaal of op het veld gespeeld zal worden. In de HandbalNL App is zichtbaar waar de wedstrijd gespeeld wordt.

Definitie wedstrijdsport & breedtesport

Het NHV maakt onderscheid tussen wedstrijdsport en breedtesport:

  • Wedstrijdsport = divisie/klasse (wedstrijden worden gefloten door bondsscheidsrechters)
  • Breedtesport = poule (wedstrijden worden gefloten door eigen scheidsrechters)

 

Tijdsplanning 

  Datum

Conceptprogramma beschikbaar in Sportlink (zalen/velden kunnen worden ingehuurd en wedstrijden op de juiste tijd geplaatst)

3-feb 2022
Deadline verenigingen voor het plannen van de eigen thuiswedstrijden 20-feb 2022
Publicatie definitieve competitieprogramma Week van 21-feb 2022
Alle afgelaste wedstrijden uit de wedstrijdsport die gepland stonden in de speelrondes t/m januari dienen opnieuw ingepland te zijn 13-03-2022

 

Bijzonderheden inplannen wedstrijden

Aanvangstijden wedstrijden 
Breedtesport (poule):
Op zaterdag- en zondagmorgen mogen de wedstrijden vanaf 09:00 uur gepland worden. Voor de zaterdagavond dienen de aanvangstijden van de senioren/A/B-wedstrijden in principe te liggen tussen 19:00 en 21:00 uur.

Wedstrijdsport (divisie/klasse):
Op zaterdagavond dienen de aanvangstijden van de senioren/A/B-wedstrijden in principe te liggen tussen 19:00 en 21:00 uur. De aanvangstijden van de wedstrijden in de wedstrijdsport op zondag dienen in principe te liggen tussen 11:00 en 16:00 uur.

Beschikbaarheid accommodatie
Indien een sporthal niet beschikbaar is in een speelweekend, dan kunnen de volgende stappen ondernomen worden:
• Probeer in overleg met de tegenstander de thuis/uit wedstrijd om te draaien (indien mogelijk);
• Probeer een alternatieve sporthal in te huren;
• Verplaats de wedstrijd in onderling overleg naar een andere speeldatum.

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier