AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Klevende Middelen

Het Bondsbestuur heeft een aantal wedstrijdklassen benoemd waarin er geen verbod op klevende middelen mag zijn. Dit betreft:

– BENE-league

– Eredivisie

– Eerste divisie

– Landelijke A jeugddivisies

Voor de clubs in de 1e divisie wordt nog maximaal een jaar dispensatie verleend zijnde seizoen 2018-2019. Met ingang van seizoen 2019-2020 wordt er geen dispensatie meer verleend.

Artikel 11 lid 2 luidt als volgt:

“Het verbod op het gebruik van klevende middelen geldt niet voor internationale wedstrijden en voor door het Bondsbestuur aangewezen wedstrijden. In door het Bondsbestuur aangewezen wedstrijden is de thuisspelende vereniging verantwoordelijk voor het beschikbaar hebben van een zaal en accommodatie waar geen verbod op het gebruik van klevende middelen is opgelegd.”

Dit impliceert dat de thuisspelende vereniging in door het Bondsbestuur aangewezen in aangewezen divisies verantwoordelijk is voor het beschikbaar hebben van een zaal en accommodatie waar het gebruik niet verboden is. Dat teams desalniettemin geen hars willen gebruiken tijdens een aangewezen wedstrijd is een eigen keus maar doet niets af aan voornoemde verantwoordelijkheid. In het geval een van deze teams gebruik wil maken van klevende middelen mag dit niet worden tegengeworpen door een verbod van de zaalbeheerder.