AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Klevende Middelen

Het Bondsbestuur heeft een aantal wedstrijdklassen benoemd waarin er geen verbod op klevende middelen mag zijn. Dit betreft:

  • HandbalNL League
  • Eredivisie
  • Eerste divisie
  • Landelijke A jeugddivisies

Artikel 11 lid 2 luidt als volgt:

“Het verbod op het gebruik van klevende middelen geldt niet voor internationale wedstrijden en voor door het Bondsbestuur aangewezen wedstrijden. In door het Bondsbestuur aangewezen wedstrijden is de thuisspelende vereniging verantwoordelijk voor het beschikbaar hebben van een zaal en accommodatie waar geen verbod op het gebruik van klevende middelen is opgelegd.”

Dit impliceert dat de thuisspelende vereniging in door het Bondsbestuur aangewezen in aangewezen divisies verantwoordelijk is voor het beschikbaar hebben van een zaal en accommodatie waar het gebruik niet verboden is. Dat teams desalniettemin geen klevende middelen willen gebruiken tijdens een aangewezen wedstrijd is een eigen keus maar doet niets af aan voornoemde verantwoordelijkheid. In het geval een van deze teams gebruik wil maken van klevende middelen mag dit niet worden tegengeworpen door een verbod van de zaalbeheerder.

Teams kunnen in samenspraak kiezen voor een plakbal, maar hars blijft leidend.