Licentiebeleid

Inleiding

In 2014 heeft het toenmalige Eredivisie Platform onder leiding van Guus Hölscher het initiatief genomen om, in het kader van kwaliteitsverbetering, te komen tot een licentiesysteem voor handbaltrainers. In goede samenwerking met het NHV is het initiatief verder uitgewerkt. Daarbij is een opleidingsplan opgesteld om een “inhaalslag” te realiseren, zodat het licentiesysteem met ingang van 1 juli 2017 van toepassing zou kunnen zijn. Vervolgens is gedurende 3 seizoenen een aantal bijzondere opleidingstrajecten uitgezet waarbij trainers, die nog niet over de vereiste diploma’s konden beschikken, maatwerk opleidingen kregen aangeboden. Lees het volledig licentiebeleid hieronder.

Reglementering

Met ingang van seizoen 2017-2018 dienen alle trainers in de Eredivisie dames en heren, alsmede de Beneleague in het bezit te zijn van Licentie 4. De persoon die bij de wedstrijden verantwoordelijk is voor het coachen van de teams dient in het bezit te zijn van Licentie 4. De licentie bestaat uit een bewijs (diploma) van een afgeronde trainersopleiding HT4, of een vergelijkbare opleiding als de oude HT B.  Daarbij moet er naast het diploma ook aantoonbaar zijn welke kennis en vaardigheden hij actualiseert die van toepassing zijn als handbaltrainer.

Wat moet de vereniging doen?

  • Verenigingen met teams in de Eredivisies en Beneleague dienen hun trainer/coaches voorafgaand aan het seizoen, doch uiterlijk 1 augustus aan te melden.
  • Indien verenigingen tijdens het seizoen mutaties hebben t.a.v. trainer/coaches dienen zij dit per omgaande te melden.
  • De vereniging kan een verzoek voor dispensatie indienen als (tijdelijk) een trainer/coach niet voldoet aan de voorwaarden met betrekking tot het licentiebeleid Trainer/Coach.

Wat moet de trainer doen?

  • Trainer/coaches die in het bezit willen komen voor een Licentie 4, dan kun je je hieronder aanvragen.

LICENTIEBELEID

MUTATIE TRAINER DOORGEVEN DOOR VERENIGING TIJDENS HET SEIZOEN

 

TRAINER 2020/2021 DOORGEVEN DOOR VERENIGING

 

DISPENSATIE AANVRAGEN DOOR VERENIGING


LICENTIEHOUDERS

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Oranjedames!

Klik hier om ons te volgen