Praktijkbegeleider 

De opleiding
Je vindt het leuk om andere mensen te begeleiden. Tijdens de cursus praktijkbegeleider leer je hoe je beginnende trainers of scheidsrechters een optimale leeromgeving kunt bieden. Je leert wat er precies bij je rol als praktijkbegeleider komt kijken en hoe je het beste een positief leerklimaat kunt neerzetten.  

Je start deze opleiding in de online leeromgeving waar je veel leert over de rol praktijkbegeleider en een aantal voorbereidende opdrachten. Als deze zijn ingeleverd en als voldoende beoordeeld, kun je aanmelden voor de eerstvolgende workshopdag. Tijdens de dag ga je praktisch aan de slag met je medecursisten op een aantal thema’s zoals communicatie, drijfveren, mindset, begeleiden en motivatie. Het leuke is dat deze mensen uit allerlei verschillende sporten komen en ieder vanuit zijn/haar eigen omgeving veel inspiratie meeneemt. Als je de workshopdag met goed gevolg is afgerond, ontvang je het diploma en kun je direct aan de slag als praktijkbegeleider. Bekijk via het pictogram wie jij kunt begeleiden na het behalen van je diploma.

Haal jij binnen één seizoen deze opleiding? Dan betaalt het NHV je opleiding terug! Vraag naar de mogelijkheden via opleidingen@handbal.nl 

Instroomeisen
Je kunt deelnemen aan de opleiding wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– In het bezit bent van het Handbaltrainer 3, Bondsscheidsrechter 3 of ALO/CIOS diploma
– 18 jaar of ouder bent

Praktische informatie
Duur van de opleiding: één seizoen
Opzet: online theorie en één fysieke dag
Kosten: €45,-

Geplande fysieke bijeenkomsten
Er zijn 2 manieren om een fysieke bijeenkomst te volgen: 1 weekenddag (10.00-16.30 uur) of 2 avonden (19.15-22.00 uur).

– 14 april – NTFU – Sittard (dagworkshop)
– 10 en 17 april – KNSB – Utrecht (avondworkshops)
– 29 Juni – NTFU – Oldenzaal (dagworkshop)
– 27 oktober – KNRB – Amsterdam (dagworkshop)
– 3 en 10 december – NKBV – Woerden (avondworkshops)

Ik wil me aanmelden!
Je kunt gedurende het seizoen je aanmelden voor de opleiding. Na het doorlopen van de online theorie en inleveren van de opdrachten, heb jij de mogelijkheid om je in te schrijven voor één van de fysieke bijeenkomsten. 

  • Meld je aan voor de opleiding via het pictogram.
  • Het NHV controleert je aanmelding en bekijkt of je aan de instroomeisen voldoet.
  • Na goedkeuring van je aanmelding, kan jij je definitief aanmelden.
  • Je ontvangt de inloggegevens van ons elektronische leeromgeving. Let op: deze mail kan in je ongewenste e-mail binnenkomen. Hou dit dus goed in de gaten.
  • Start de opleiding!

Ik ben al begeleider
Ben je al begeleider en ben jij bereid om ook bij andere verenigingen je steentje bij te dragen? We zijn hard op zoek naar jou! Meld je aan via het pictogram ‘ondersteunen als begeleider’, zodat wij je in contact kunnen brengen met verenigingen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. 

Heb je nog vragen?
Mail naar opleidingen@handbal.nl

AANMELDEN 

WIE MAG IK BEGELEIDEN?

ONDERSTEUNEN ALS BEGELEIDER 

 

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier