Nationale Handbaldag

Neem jij ook deel aan de Nationale Handbaldag 2017?!
Op zaterdag 10 juni vindt de derde Nationale Handbaldag plaats. Dit jaar is sporthal De Maaspoort in Den Bosch opnieuw dé plek voor handballiefhebbers om naartoe te gaan. Er is een veelzijdig programma samengesteld met een boeiend Handbalcongres, de ALV van het NHV, twee Strong Men Handball Bootcamps, diverse sportieve side events en als afsluiter de oefeninterland van onze Oranjeheren tegen België. Kom ook en beleef samen met veel andere handballiefhebbers uit Nederland én België deze inspirerende en energieke Handbaldag!

Handbalcongres 10:00 – 15:00 uur
Vanaf 9:00 uur word je in De Maaspoort van harte welkom geheten bij het Handbalcongres. Na een plenaire opening door de voorzitters van het NHV en de Vlaamse Handbal Vereniging (VHV) om 10:00 uur volgt er een boeiende presentatie door de firma Searchuser over Digitale Marketing. Vervolgens kun je kiezen voor deelname aan één van de drie workshops:
1: Jeugdhandbal
2: Digitale marketing
3: Jongens Handballen!

Elke workshop duurt totaal circa 3 uur en bestaat uit twee delen. Het ochtenddeel is vooral theoretisch van aard. Tijdens het middagdeel (wanneer ook de ALV van het NHV plaatsvindt) is de groep deelnemers kleiner en er zal daarom meer verdieping en interactie zijn. Het congres wordt rond 15:00 uur afgesloten.

Gelijktijdig aan dit programma vindt voor de trainers/coaches uit de eredivisie ook het Coachplatform plaats (zij worden hiervoor apart uitgenodigd).

Ook de Nederlandstalige Belgische handbalverenigingen zijn uitgenodigd om aan het Handbalcongres deel te nemen!

Als je je aanmeldt voor het Handbalcongres, dan ontvang je op 10 juni a.s. in de ochtend bij de registratiebalie een gratis toegangskaart voor de oefeninterland Nederland – België (Heren). Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Aanmelden kan tot en met 31 mei a.s. Meld je snel aan, want  vol is vol!

Algemene Ledenvergadering 13:30 – 15:00 uur
Vanaf 13:30 uur vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het NHV plaats. Alle Nederlandse handbalverenigingen kunnen hier hun stem uitbrengen op onder andere het NHV Seizoenplan 2017-2018, de bijbehorende begroting en een aantal reglementswijzigingen. De meeste ALV-onderwerpen zijn tijdens de regiobijeenkomsten van 8 t/m 17 mei al besproken met de verenigingen. Dit betekent dat tijdens de ALV vooral de besluitvorming centraal zal staan. 

Let op: alle verenigingen die tijdens de ALV hun stem willen uitbrengen, dienen via Sportlink (opnieuw) hun afgevaardigde uiterlijk op 7 juni a.s. aan te melden. Zonder deze registratie is het helaas niet mogelijk om mee te stemmen. Mocht u problemen ondervinden bij het aanmelden, neem dan even contact op met de Servicedesk.

Strong Men Handball Bootcamps 11:00 – 13:30 uur
Binnen het NHV staat het onderwerp jongenshandbal nadrukkelijk op de agenda. Via het project “Jongens Handballen!” gaan we het aantal jongens dat handbalt de komende jaren aanzienlijk vergroten. Eén van de activiteiten binnen dit project is de organisatie van landelijke Strong Men Handball Bootcamps. Jonge mannelijke handballers tussen 11 en 14 jaar en een eventuele introducé zijn hier van harte welkom. Het programma ziet er als volgt uit:
11:00 – 12:00 uur: SMHB voor D-jeugd door internationals van het Nederlands Herenteam!
12:30 – 14:00 uur: SMHB voor C-jeugd door o.a. bootcampinstructeur Maarten Rijnbeek

 Deelname aan deze handball bootcamps is helemaal gratis.
Houd de website in de gaten voor inschrijving, want vol is vol!

Handbalplein 13:00 – 16:00 uur
Net als in 2016 hebben we naast De Maaspoort ook dit jaar weer een gezellig handbalplein ingericht met allerlei leuke, sportieve attracties. Jong en oud zijn van harte welkom om hier (gratis) aan deel te nemen!

Oefeninterland Heren Oranje Nederland – België 16:00 – ca. 17:15 uur

Programma Nationale Handbaldag 2017 in het kort:
Onderstaand vind je in één tabel een samenvatting van de Nationale Handbaldag 2017 

Tijdstip

Congres

Side events

Wedstrijden

Vanaf 9:00

Ontvangst deelnemers congres met koffie/thee

 

 

10:00

Opening congres + plenaire lezing

 

 

11:00

Start workshops

SMHB D-jeugd van 11:00 tot 12:00 uur

SMHB C-jeugd van 11:00 tot 13:00 uur

 

12:30

Lunch deelnemers congres wordt aangeboden

 

 

13:00

Handbalplein open

 

13:30

Vervolg workshops + start ALV

 

 

14:30

 

 

Ca. 15:00

Einde workshops en ALV

 

 

16:00

 

 

Heren NED - BEL

Vragen?
Heb je nog vragen over de Nationale Handbaldag? Neem dan contact op met de NHV Servicedesk via het contactformulier of via telefoonnummer 026-7071420.