Update Coronavirus: Meer mogelijkheden voor handbalsport

Update Coronavirus: Meer mogelijkheden voor handbalsport

Het kabinet heeft op dinsdag 14 september een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. De 1,5 meter afstand blijft niet meer de norm, maar andere basisregels blijven onverminderd van belang. Ook zijn er aanpassingen voor het ontvangen van publiek bij sportwedstrijden en het bezoek aan de sportkantine.

Publiek bij sportwedstrijden

Per zaterdag 25 september zijn er geen beperkingen voor het bezoeken en beoefenen van (competitie)wedstrijden en het organiseren van toernooien. Voor de BENE-League, HandbalNL League en de Eredivisie gelden aanvullende maatregelen voor het ontvangen van publiek.

Bezoek aan de sportkantine

Sportkantines vallen onder het beleid dat geldt voor de horeca. Per 25 september is iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om gebruik te kunnen maken van de horeca. Voor de sport gelden een aantal uitzonderingen, deze zijn hier te lezen. De sportkantine dient om 00.00 uur te sluiten. Er geldt geen maximumaantal bezoekers en entertainment is toegestaan.

Basisregels en 1,5 meter afstand

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Om de handbalsport veilig te kunnen beoefenen is het advies om regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in de elleboog, geen handen te schudden en bij klachten thuis te blijven en je te laten testen.

 

Meer informatie over het Coronatoegangsbewijs is hier te vinden. Kijk hier voor de printbare versie.

Meer informatie kun je vinden bij de veel gestelde vragen