Geslaagde GOALCHA workshop voor ‘Gooi Jij De Bal Door?’ clinicgevers

Geslaagde GOALCHA workshop voor ‘Gooi Jij De Bal Door?’ clinicgevers

Zondag 24 april organiseerde het NHV voorafgaand aan de interland van de TeamNL Handbaldames een GOALCHA workshop in het Topsportcentrum Almere. Deze workshop werd gegeven door Ole Bruun Andersen, speciaal overgekomen vanuit Denemarken.

Ole zag samen met een aantal collega handballers dat het lastig was om handbal buiten een vereniging te beoefenen. Op pleintjes wordt gebasketbald en op grasveldjes gevoetbald, maar handbal zagen ze maar zelden voorbij komen. Als oplossing ontwikkelden ze de GOALCHA bal: een speciale handbal met een zachte binnenkant waar je goed in kunt knijpen en allerlei trucs mee kunt uitvoeren. Zo kunnen kinderen buiten de sporthal aan de slag met het oefenen van allerlei handbalvaardigheden.

Clinicgever Gooi Jij De Bal Door
De workshop werd bijgewoond door verschillende clinicgevers van ‘Gooi Jij De Bal Door?’. Zij geven clinics om kinderen op basisscholen kennis te laten maken met handbal en doen dit aan de hand van GOALCHA. Inmiddels is ‘Gooi Jij De Bal Door?’ een groot succes en worden er volop handballessen door het hele land verzorgd. Tijdens de workshop leerde Ole de deelnemers nieuwe trucs en oefeningen met de GOALCHA bal, die zij weer kunnen inzetten tijdens de ‘Gooi Jij De Bal Door?’ clinics.

Annet de Wit was aanwezig bij de workshop en was na afloop erg enthousiast: “Het was een leuke en interessante workshop, waarbij we dieper in gingen op GOALCHA en zelf aan de slag mochten met de GOALCHA bal. Wat ik weer meeneem naar de ‘Gooi Jij De Bal Door?’ lessen, is hoe hij onze groep begeleidde. Dit deed hij niet als ‘leider’ maar echt als onderdeel van de groep zelf. Hij legde de oefeningen uit, maar deed vervolgens zelf ook mee en liet allerlei grappige trucs zien. Het enthousiasme van Ole was aanstekelijk. Een hele leerzame ervaring!”

Clinicgevers gezocht!
Door ‘Gooi Jij De Bal Door?’ hebben al veel kinderen kennis kunnen maken met onze mooie sport. Om nog meer kinderen te laten handballen, zijn we op zoek naar nieuwe toppers! Ben jij enthousiast en lijkt het je leuk om net als Annet basisschoolleerlingen alle sportieve kneepjes van het handbalvak te leren tijdens de gymlessen? Je ontvangt hiervoor natuurlijk een vergoeding waardoor je het ook kan zien als een leuke bijbaan! Hier vind je meer informatie over ‘Gooi Jij De Bal Door?’ en hier lees je hoe je je kunt aanmelden voor deze gave functie.