Wedstrijdselectie Nederland-Griekenland bekend

Wedstrijdselectie Nederland-Griekenland bekend

De wedstrijdselectie van de TeamNL Handbalheren is bekend voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson bestaat uit zeventien spelers, waarvan er zestien op het wedstrijdformulier staan. Evan de Lange neemt plaats op de tribune. Thomas Houtepen heeft de stage donderdag verlaten, omdat hij gisteren in actie is gekomen met zijn club Team Handball Lippe dat tegen degradatie vecht. In een uitverkocht Topsportcentrum Almere klinkt het beginsignaal om 18:00 uur.  

De wedstrijd Nederland-Griekenland  is live te zien op Ziggo Sport  kanaal 13 en Ziggo Sport Racing. Heb je geen Ziggo? Lees hier hoe je de wedstrijd kunt kijken. 

Programma TeamNL Handbalheren
26 april, 20:10 uur: België-Nederland 23-28
30 april 18:00 uur: Nederland-Griekenland

Stand in poule
1. Kroatië – 7
2. Nederland – 7
3. Griekenland 6
4. België – 0

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
4 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
5 Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER)
6 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
7 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
8 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
9 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
10 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
11 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
12 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
13 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
14 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
15 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)
16 Donny Vink Green Park/Handbal Aalsmeer