Opleiding Bondsscheidsrechter – 4


DE OPLEIDING

Je wilt je samen met je koppelgenoot ontwikkelen en aan de slag binnen de wedstrijdsport. Tijdens de Bondsscheidsrechter 4 opleiding leer je tijdens fysieke bijeenkomsten meer over het managen van wedstrijden, rapporteren en het omgaan met bijvoorbeeld (sociale) media. Bij de verschillende workshops ga je onder andere met experts vanuit andere sporten aan de slag om deze kennis op te doen, waarbij je de kennis zelf vertaald naar jouw handbalsituatie. De opdrachten gekoppeld aan deze workshops lever je gedurende het seizoen in.


INSTROOMEISEN


PRAKTISCHE INFORMATIE

Om het diploma Bondsscheidsrechter 4 te behalen volg je gedurende het seizoen een opleiding. Aan het begin van het seizoen is er een beginbijeenkomst, waaraan je deelneemt. Daarnaast zijn er nog 7 workshopsdagen die je volgt gedurende het seizoen. Let op: deze fysieke bijeenkomsten zijn verplicht om uiteindelijk de opleiding af te ronden. Tijdens de opleiding lever je een portfolio in aan de hand van de ervaring die je tijdens de wedstrijden opdoet en de vertaling van de workshops naar het handbal. Heb je alle theorie gevolgd, je portfolio ingeleverd en voldoende ervaring opgedaan? Dan sluit je de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Onderaan deze pagina vind je binnenkort de verschillende documenten waarin staat aangegeven waar jij als scheidsrechter op beoordeeld wordt en welke kwalificaties jij hebt na het behalen van de opleiding. 

TIJDSINVESTERING:
Fysieke bijeenkomsten: 6 opleidingsdagen
Begeleiding: voor/ na elke wedstrijd
Aantal wedstrijden: ca. 15 wedstrijden
Afsluiting en PvB tijdens toernooi weekend


KOSTEN

De Bondsscheidsrechter 4 opleiding kost € 125,-


AANMELDEN

Heb je interesse in de opleiding? Laat dan via onderstaande link je interesse achter. Je wordt geïnformeerd wanneer de aanmeldingen open gaan.
In het seizoen 2023-2024 wordt er geen BS4-opleiding georganiseerd.

Interesse opleiding Bondsscheidsrechter 4


PROEVE VAN BEKWAAMHEID

Om de opleiding af te ronden dien je je Proeve van Bekwaamheid af te leggen. Je Proeve van Bekwaamheid houdt in dat je een wedstrijd fluit in de wedstrijdsport waarbij een beoordelaar komt kijken. De beoordelingscriteria vind je terug in het beoordelingsformulier welk te vinden is op de downloadpagina.
Let op: een PvB-aanvraag moet minimaal 3 weken voor aanvang PvB te worden ingediend. Aanvragen die minder dan 3 weken voor aanvang PvB worden ingediend worden niet in behandeling genomen.

Aanvragen Proeve van Bekwaamheid Bondsscheidsrechter 4


OPLEIDINGSDOCUMENTEN

Alle belangrijke documenten vind je hier.


CONTACT

Heb je nog vragen?
Mail naar opleidingen@handbal.nl
(bereikbaar ma t/m do van 09:00 – 17:00 uur en vrij van 09:00 – 16:00 uur)

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier