Update Coronavirus: huidige maatregelen

Update Coronavirus: huidige maatregelen

Het bondsbureau krijgt regelmatig vragen over de huidige maatregelen rondom het Coronavirus. In dit artikel kun je de huidige maatregelen teruglezen.

Publiek bij sportwedstrijden

Er zijn geen beperkingen voor het bezoeken en beoefenen van (competitie)wedstrijden en het organiseren van toernooien. Bij de topsportcompetities is het verplicht om de wedstrijd te bezoeken met een Coronatoegangsbewijs. 

Bezoek aan de sportkantine

Sportkantines vallen onder het beleid dat geldt voor de horeca. Voor iedereen vanaf 13 jaar is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om gebruik te kunnen maken van de sportkantine. De sportkantine dient om 00.00 uur te sluiten. Echter geldt er geen maximumaantal bezoekers en is entertainment toegestaan.

Basisregels en 1,5 meter afstand

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Om de handbalsport veilig te kunnen beoefenen is het advies om regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in de elleboog, geen handen te schudden en bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. De overheid adviseert om geen handen te schudden.

Spelers met Corona gerelateerde klachten

Wanneer een team niet kan spelen vanwege spelers met Corona gerelateerde klachten zijn er een aantal stappen die de vereniging kan nemen. Lees hier meer over de procedure voor het annuleren van wedstrijden i.v.m. Corona.

 

Meer informatie over het Coronatoegangsbewijs is hier te vinden. Kijk hier voor de printbare versie.

Meer informatie kun je vinden bij de veel gestelde vragen