Geen eindtijden voor sportactiviteiten, nieuwe speelkalender bekend

Geen eindtijden voor sportactiviteiten, nieuwe speelkalender bekend

Vanaf woensdag 26 januari wordt de competitie in de handbalsport hervat. Het NHV ziet mogelijkheden om de afgelaste wedstrijden in te halen en een volledige competitie af te ronden. De zaalcompetitie zal verlengd worden en de niet gespeelde wedstrijden dienen opnieuw ingepland te worden. Alle verenigingen ontvangen vanuit het NHV informatie over het vervolg van de competitie en het herplannen van de wedstrijden. De gehele nieuwe speelkalender met een overzicht van alle speeldata is hier te vinden.

Aan het trainen en spelen van competitiewedstrijden zijn vanuit de overheid voorwaarden verbonden. Alle voorwaarden worden hieronder toegelicht.

Geen eindtijd voor trainingen en wedstrijden

Voor trainingen en wedstrijden geldt er geen eindtijd. Deze mogen ook na 22.00 uur vervolgd worden. Publiek moet de accommodatie wel om 22.00 uur verlaten hebben. Ook de kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten.

Coronatoegangsbewijs en mondkapjes

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn.

Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties.

 Publiek in de sportaccommodatie

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden en trainingen. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

  • Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst
    • Bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.
    • Bij professionele sportwedstrijden: binnen en buiten verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Binnen geldt een maximum van 1.250 bezoekers.
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

 Wedstrijden afgelasten i.v.m. te korte voorbereidingstijd

Verenigingen hebben de mogelijkheid om de wedstrijden tot en met zondag 30 januari af te gelasten wanneer een team deze wedstrijd op een later moment wil spelen. De hele procedure is hier terug te vinden. Let op: Voor wedstrijden in de breedtesport en wedstrijdsport is er een verschillende procedure van kracht.

Wedstrijden afgelasten i.v.m. Corona

Ondanks de versoepelingen kan het voorkomen dat een team onvoldoende spelers beschikbaar heeft i.v.m. Coronabesmettingen of quarantaine verplichtingen. Het blijft mogelijk om in onderling overleg wedstrijden te verplaatsen. Wanneer beide verenigingen (nog) geen nieuwe datum kunnen vinden, kan men de wedstrijd afgelasten. De hele procedure is hier terug te vinden. Let op: Voor wedstrijden in de breedtesport en wedstrijdsport is er een verschillende procedure van kracht.

Wanneer een team onvoldoende spelers heeft i.v.m. het verplichte Coronatoegangsbewijs kan men hier de procedure vinden. 

Handige informatie m.b.t. Corona

Klik hier voor de veel gestelde vragen over Corona en competitie. 
Klik hier voor het landelijk protocol verantwoord sporten. 
Klik hier voor de FAQ van NOC*NSF.