Opleiding Handbaltrainer 4


DE OPLEIDING

Je hebt de ambitie om jezelf maximaal te ontwikkelen binnen jouw rol als trainer en wilt het maximale uit je carrière halen. Tijdens deze opleiding ga je sportgeneriek aan de slag en leer jij meer over bijvoorbeeld het opstellen van een meerjarenbeleidsplan, scouten en voeding. De opleiding bestaat uit een generiek deel die je gedeeltelijk online en tijdens fysieke bijeenkomsten volgt. Daarnaast zijn er een aantal sport specifieke bijeenkomsten waarvoor je je kunt aanmelden tijdens de opleiding.  Vind je het leuk om kennis op te doen bij andere sporten en te kijken hoe je deze kennis kunt toepassen binnen het handbal? Dan is de Handbaltrainer 4 opleiding iets voor jou! 


INSTROOMEISEN


PRAKTISCHE INFORMATIE

Om het Handbaltrainer 4 diploma te behalen volg jij gedurende een geheel seizoen de opleiding. Voordat je definitief wordt toegelaten dien je eerst het intakegesprek met succes te doorlopen.
Heb je de intake met succes doorlopen? Dan kan je starten met de opleiding.
De opleiding bestaat uit online theorie, fysieke bijeenkomsten, masterclasses, het maken van een portfolio en het afleggen van twee PvB’s.
In de online leeromgeving vind je een overzicht van de onderwerpen die je online en fysiek volgt. De bijeenkomsten zijn verplicht om uiteindelijk de opleiding af te ronden. Tijdens de opleiding lever je een portfolio in aan de hand van de ervaring die je bij je eigen team op doet. Heb je alle theorie gevolgd en is je portfolio ingeleverd en goedgekeurd? Dan kan jij je PvB’s aanvragen. Binnen de Handbaltrainer 4 opleiding gaat het hierbij om twee verschillende PvB’s. Een PvB gericht op training geven en een PvB gericht op het coachen van wedstrijden.

PLANNING
De voorlopige planning voor de Handbaltrainer 4 opleiding 2024-2025 is:

  • 5 bijeenkomsten in Zwolle op maandag van 15:30 tot 20:30 uur,
  • 3 bijeenkomsten op Papendal op zaterdag van 10 tot 15 uur,
  • 9 online bijeenkomsten op maandag van 19 tot 21 uur

 


KOSTEN

De opleiding Handbaltrainer 4 kost € 2000,-. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.


AANVRAGEN INTAKE

Om het Handbaltrainer 4 diploma te behalen volg je gedurende het hele seizoen de opleiding. Voordat je definitief wordt toegelaten. Om het Handbaltrainer 4diploma te behalen volg jij gedurende een geheel seizoen de opleiding. Voordat je definitief wordt toegelaten, krijg je een verzoek tot een intake gesprek. 
De opleiding start altijd aan het begin van het seizoen (september). Nadat de opleiding is gestart is het niet meer mogelijk om in te stromen, maar kan je wel je interesse achterlaten. Wanneer je je intake kan aanvragen word je op de hoogte gesteld. 

  • Vraag via onderstaande link je intakegesprek aan
  • Wij controleren je aanmelding en bekijkt of je aan de instroomeisen voldoet
  • Na goedkeuring ontvang je vanuit ons een bevestiging en melding om je intakegesprek in te plannen
  • Na het succesvol doorlopen van je intake word je definitief toegelaten tot de opleiding en ontvang jij of de vereniging de factuur.
  • Een aantal weken voor de start van de opleiding ontvang je alle belangrijke informatie vanuit ons

Aanvraag intake TC4


PROEVE VAN BEKWAAMHEID

Om de opleiding af te ronden dien je je Proeve van Bekwaamheid af te leggen. Je Proeve van Bekwaamheid houdt in dat je een training geeft waarbij een beoordelaar komt kijken. De beoordelingscriteria vind je terug in het beoordelingsformulier welk te vinden is bij de opleidingsdocumenten.
Let op: een PvB-aanvraag moet minimaal 3 weken voor aanvang PvB te worden ingediend. Aanvragen die minder dan 3 weken voor aanvang PvB worden ingediend worden niet in behandeling genomen.

Aanvragen Proeve van Bekwaamheid Handbaltrainer 4


OPLEIDINGSDOCUMENTEN

Alle belangrijke documenten vind je hier.


CONTACT

Heb je nog vragen?
Mail naar opleidingen@handbal.nl
(bereikbaar ma t/m do van 09:00 – 17:00 uur en vrij van 09:00 – 16:00 uur)

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier