Vernieuwde opleidingen

Vernieuwde opleidingen

Vanaf 26 oktober 2020 worden er verschillende opleidingen op een gave, nieuwe manier aangeboden, waarbij we dichtbij de vereniging blijven.

Trainersopleidingen

De afgelopen 2 jaar..
zijn we druk bezig geweest om te kijken hoe we samen met jou, de opleidingen nog gaver kunnen maken. We hebben gekeken waar de behoeftes lagen en waar er slimme, efficiënte verbindingen konden worden gelegd. Bijvoorbeeld dichterbij huis opleiden en betaalbare opleidingen.

Bekijk hier het veranderproces dat we hebben doorlopen en daarnaast het artikel waarin we onze keuzes verantwoorden.

Trainersopleidingen, en nu?
We lanceren dit najaar niveau 1 (gratis kennis) en niveau 2 (breedtesport). Wil je zien wanneer de volgende niveaus/disciplines gelanceerd worden? Klik dan hier. Ben je nieuwsgierig geworden hoe wij dit hebben weggezet en welke verbindingen we hebben gemaakt binnen de trainersopleidingen t/m niveau 2? Check dan onderstaande video. 

Tijdens het seizoen 2020-2021 zullen er modules voor niveau 3 worden gelanceerd, waardoor het mogelijk is om te specialiseren.

Mocht het zo zijn dat een trainer zich wil kwalificeren en een diploma voor niveau 3 wil halen, kan dit vanaf het seizoen 2021-2022.

Wil je nog even rustig kijken welke mogelijkheden er zijn voor niveau 2? Kijk dan hier. Let op! Er zijn nieuwe modules die pas in het najaar 2021 worden gelanceerd.

Op 26 oktober starten de opleidingen voor trainers. 

Scheidsrechtersopleidingen

Welke opleidingen ook alweer?
Bekijk het onderstaande filmpje van de scheidsrechters opleidingsstructuur om te zien wat er nu allemaal precies gaat veranderen. De opleidingen voor jeugd- en verenigingsscheidsrechter zijn gratis en worden in een E-learning aangeboden. Zo kan een vereniging een E-learning avond houden en/of is er de mogelijkheid dat de cursist vanuit huis de theorie tot zich neemt. 

Kortom: meer mogelijkheden voor de vereniging die laagdrempeliger en gratis zijn.

Spelleider
De opleidingen tot jeugd- en verenigingsscheidsrechter zijn aangepast en voorzien van het beste uit de oude opleidingen, aangevuld met nieuwe inzichten en de NHV spelvisie. Door het toevoegen van de spelvisie is de opleiding tot spelleider komen te vervallen binnen de scheidsrechters opleidingen. De spelvisie geeft aan dat het opgevangen dient te worden door de coaches die samen ervoor zorgen dat het spelplezier van het kind voorop staat. We doen het tenslotte allemaal om het kind met plezier te laten handballen en ervoor te zorgen dat hij/zij door kan groeien binnen het handbal.

De coaches krijgen binnen de module H/F-jeugd handvatten om dit in goede banen te leiden. Tegenwoordig zie je daarbij zelfs vaak al dat de kinderen zelfstandig onderling het spel en afspraken kunnen regelen.

Jeugd- /verenigingsscheidsrechter
Zoals eerder genoemd zullen de opleidingen voor jeugd- en verenigingsscheidsrechter digitaal worden aangeboden.
Als jeugdscheidsrechter kan via de E-learning kennis worden opgedaan over de E/D-jeugd en het diploma worden behaald. Voor jeugdscheidsrechters is het daarnaast straks mogelijk om het T-shirt te bestellen via de webshop. Na het behalen van het diploma kan de jeugdscheidsrechter direct aan de slag!

Ook de verenigingsscheidsrechters kunnen een groot deel van de opleiding vanuit huis of bij de E-learning avond doen en een theorie certificaat behalen. Op het moment dat het certificaat is behaald kunnen ze lekker aan de slag en ervaring opdoen tijdens  wedstrijden binnen de breedtesport onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Wanneer ze klaar zijn voor een PvB kan deze worden aangevraagd via de E-learning. Om het uiteindelijke diploma te behalen moeten de scheidsrechters na het doen van hun PvB, alleen nog het beoordelingsprotocol toevoegen aan de E-learning die ze ontvangen van een beoordelaar. In dit schema NHV-cursist-stroomschema kan nog eens worden gekeken welke stappen er vanaf nu genomen moeten worden.

Een jaartje wennen…
We begrijpen dat het best even wennen is, zo’n vernieuwing. Daarom hebben we besloten dat het seizoen 2020 – 2021 een overgangsjaar zal zijn. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om de hierboven genoemde opleidingen zowel op de oude als nieuwe manier te volgen. Uiteraard dagen we cursisten uit om de vernieuwde manier te proberen, zodat ze voor het seizoen daarna alvast gewend zijn.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!
Vanaf 28 september is het voor de eerste vernieuwde opleidingen via (nu nog) deze link mogelijk om aan te melden als verenigingsscheidsrechter en via deze link voor jeugdscheidsrechter!

Vanaf 26 oktober zal dit mogelijk zijn vanaf www.handbal.nl/opleidingen.